www.bluewhitesafari.fi - Kalaopaspalveluita pitkällä kokemuksella. Tutustu myös Peter Lahden suunnittelemiin kalastusvälineisiin.


sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Uutuuksien testausUusien jigimallien koeuitot käynnissä. Avoveden löytämisessä on vielä omat haasteensa, mutta nämä hommat on saatava alta pois ennenkuin veneilykausi alkaa. Näiden uusien 17 cm . belly shaker shadien uinti on todella mielenkiintoinen. Pyrstö elää tosi kevyelläkin jigipäällä ja mikä parasta ,vieheen alapuoli värisee tavallisessa kelauitossakin houkuttelevasti. Viehe kääntyy vähän kyljelleen alle 10 grammaisen jigipään kanssa, mutta tällekin ominaisuudelle löysin korjaustoimenpiteen mikäli siihen on tarvetta. Näin alkuun uskon sivutuijauksen vain parantavan kalojen ottihalukkuuksia, vioittunutta kalaahan tässä yritetään muutenkin jäljitellä. Varsinainen kumiseos on erittäin herkkäuintinen ja siten tietenkin todella kalastava. Kestävyys on samaa tasoa kuin edeltävätkin jigimallini. Suurin osa jigeistä rikkoutuu viehettä poitettaessa kalojen suusta. Osittain tämän vuoksi en edelleenkään käytä mitään apukoukkuja kalastuksessa. Uuden vieheen tarkoituksena on olla suuriprofiilinen jigi. Kuulostaa helpolta, siitä vaan malli valmiiksi ja tuotantoon. Valitettavasti viehekehitys ei kuitenkaan ole aivan näin helppoa. Lukuisia liimauksia, saksimisia ja muita virityksiä pitää tehdä ennenkuin jotain uutta saa tehtyä. Välillä tuntuu siltä että usko loppuu ja sitä miettiikin että onko näihin uusiin edes mitään tarvetta. Ajatuksen tasolta kun lähdetään liikkeelle niin saattaa joskus vierähtää aikaa ennekuin viehe on valmis.
Uudet 17 senttiset jigit on suunniteltu haukien ja aktiivisten isompien kuhien kalastamiseen. Haukia kalastin viime vuonna yksinkertaisesti niin paljon että vieheen suunnittelu sujui miltei itsestään. Suurta profiilia siten että ominaispaino pysyy pienenä. Suurta profiilia hitaalla kelauksella että saadaan houkuteltua hauet iskuun helpon saaliin efektillä. Maltan tuskin odottaa alkavaa kautta ja sitä kun pääsen sysäämään vieheet veteen kevään haukien kokoontumispaikoille. Viime kaudellahan pääsin silloin uusilla jigeilläni loistaviin testituloksiin ja nyt on taas virtaa kun pääsee esittelemään uutuuksia.Kuhien kalastukseen uutuudet soveltuvat etenkin matalakalastuksessa. Myös yökalastuksessa kun kalastetaan matalikkojen päälle nousevaa kuhaa isommat profiilit ovat antaneet hyviä tuloksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti