www.bluewhitesafari.fi - Kalaopaspalveluita pitkällä kokemuksella. Tutustu myös Peter Lahden suunnittelemiin kalastusvälineisiin.


lauantai 17. maaliskuuta 201217.3. Kuhajigikausi avattu! Testikalastuksen tuloksena kaksi kuhaa hermostuivat riittävästi vihreä/keltaisen jigin sekä oranssi/keltaisen värikoukun yhdistelmään. Aloitin kokeilemalla valkoista shadia, mutta siihen en saanut tällä kertaa tärppiäkään. Seuraavaksi siirryin violettiin ja pian tunsinkin kuhien nostelevan ja tyrkkivän viehettä. Hivenen uskoa ja intoa edellisestä saaneena ajattelin, että millä värillä ei nyt pitäisi saada mitään. Mielestäni se väri olisi samean, jo lämmenneen veden väriyhdistelmä, eli vihreä/keltainen punaisella hileellä. Niinhän siinä kävi,että heti ensimmäisestä kokeilemastani reiästä nousi noni 35 cm kuha. Tämän kalan tietysti vapautin kuvaamisen jälkeen, mutta samasta reiästä sain heti vieheen pudotettuani mittakalan. Pian tämän jälkeen pimeys saapui kevätjäillä vaeltavien pilkkimiesten riesaksi ikäänkuin pakottaen kotimatkalle. 
Taas opittiin uutta. Ennakkoluuloton kokeilu sekä hyvä tuuri ovat tärkeässä roolissa kun kalastetaan kuhaa jään päältä. Tämän vuoksi annoin muutaman jigin lapsille tusseilla värjättäväksi. Saapa nähdä miten tänään käy kun jään alle pudotetaan takuulla ennennäkemättömät väriyhdistelmät. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti